niedziela, 11 grudnia 2016

Zupa rybna

Składniki (2 porcje):


  • 300 g fileta z dorsza
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 średniej  wielkości ziemniaki
  • 2 marchewki
  • pietruszka korzeń
  • kawałek selera
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kurkuma
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki.
  2. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
  3. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy.
  4. W głębokiej patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko warzywa.
  5. Dodajemy bulion, przyprawiamy solą, pieprzem oraz kurkumą  i całość zagotowujemy.
  6. W patelni umieszczamy również kawałki ryby i wszystko gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
  7. Potrawę możemy podawać posypaną natką pietruszki.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP