piątek, 27 maja 2016

Zapiekana kasza jaglana z jabłkami

Składniki (2 porcje):

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • 1 duże jabłko
  • szczypta cynamonu
  • łyżka miodu
  • banan do dekoracji
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę dokładnie przepłakać, zimną a potem gorąca wodą. Zalać szklanką wody i delikatnie posolić. Gotować na bardzo małym ogniu około 20 minut.
  2. Jabłko zetrzeć na tarce , połączyć ze śmietaną wymieszą z cynamonem i miodem.
  3. Wysmaruj żaroodporne naczynie odrobiną oleju lub masła, po czym wkładaj warstwami kaszę i jabłka . Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić kasza.
  4. Na wierzchu udekoruj plasterkami banana. Zapiekaj w temperaturze 180 st. C  przez ok. 35 min.

Wartość odżywcza



Smacznego !

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP