czwartek, 31 grudnia 2015

Kolorowe serowe kulki


PAPRYKOWE
Składniki:

  • 150 g żółtego sera
  • 150 g sera fromage
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku lub suszonej

Sposób przygotowania:

  1. Żółty ser ścieramy na tarce, łączymy z serkiem fromage oraz papryką i ucieramy na jednolitą masę z której formujemy kulki i obtaczamy je w papryce.


ZIOŁOWE

Składniki:

  • 150 g tłustego twarogu
  • 150 g sera koziego
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka różnych ziół: bazylii, oregano, majeranku
  • sól pieprz


Sposób przygotowania:

  1. Twaróg ucieramy z serem kozim i śmietana przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
  2. Z masy serowej formujemy kulki i obtaczamy je w posiekanych ziołach.


ORZECHOWE

Składniki:

100 g sera topionego
50 g mielonych orzechów

Sposób przygotowania:

Ser topiony rozgniatamy widelcem i mieszamy z połową orzechów, aż uzyskamy jednolitą masę.
Formujemy kulki i obtaczamy je wreszcie orzechów.


Wszystkie kulki możemy ułożyć na liściach sałaty lub cykorii.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP