niedziela, 22 listopada 2015

Białkofit koncentrat biełek serwatkowych w proszku od Przystanek Zdrowia i Urody

Dziś wraz z firmą Przystanek Zdrowi i Urody przedstawiam Wam BiałkoFit koncentrat białek serwatkowych. Jeśli planujesz zrzucić na wadze bądź brak ci czasu na posiłek, białko serwatkowe, zapewnia wysokiej jakości, dogodne białko, które pozwoli Ci na rozwiązanie problemu. Serwatka, efekt uboczny produkcji sera, okazuje się górować nad innymi białkami, ponieważ zapewnia wszystkie istotne amino kwasy, pomaga zbudować antyoksydanty, jak glutaminian, oraz zapewnia składniki odżywcze, wspomagające odporność, takie jak, immunoglobulina, czy laktoferyna. Możesz wzbogacić serwatkę o dobre tłuszcze, zestaw węglowodanów i błonnika, aby przyrządzić szybkie, pożywne śniadanie, lunch, czy przekąskę, zastępującą posiłek po treningu.

Białko nie tylko dla aktywnych

Jeśli planujesz zrzucić parę kilogramów, ale brak Ci czasu, żeby przygotować zdrowy pełnowartościowy posiłek i przesiadywać na siłowni, białko serwatkowe Białkofit to produkt właśnie dla Ciebie. Białko stanowi bardzo ważny czynnik w procesie odchudzania, ponieważ zapewnia uczucie sytości na długo, a także generuje największy wydatek energetyczny związany z jego trawieniem spośród pozostałych składników żywności. Warto wzbogacić serwatkę o dobre tłuszcze, zestaw węglowodanów i błonnika, aby przyrządzić szybkie, pożywne śniadanie, lunch, czy przekąskę, zastępującą posiłek.

Chudnij z głową

Serwatka zdecydowanie przewyższa swoimi walorami inne białka, ponieważ zapewnia wszystkie istotne aminokwasy, pomaga zbudować antyoksydanty oraz zapewnia składniki odżywcze i wspomagające odporność. Osoby, które odpowiednio łączą białka serwatki i trening fizyczny, zachowują więcej suchej masy mięśniowej, a także tracą więcej tkanki tłuszczowej. Badanie przeprowadzone w 2005 roku, opisane w “American Journal of Clinical Nutrition” wykazało, że zwiększenie białka, wspomaga mniejszą konsumpcję kalorii i znaczną utratę wagi.

Prosty sposób na zdrowy początek dnia

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale często o nim zapominamy lub nie mamy na nie czasu, Białkofit zapewnia mniej cukru i więcej składników odżywczych niż płatki i więcej białka niż trzy jajka. Zmiksuj łyżkę serwatki z 1 kubkiem jogurtu naturalnego, mrożonymi jagodami i łyżką oleju lnianego. W ten sposób przygotujesz szybkie, a równocześnie bogate w proteiny i witaminy śniadanie. Białko i dobre tłuszcze dodadzą Ci energii na cały poranek.

Czy wiesz że...

  • białko serwatkowe nie obciąża organizmu
  • jest dobrze przyswajalne
  • wspomaga odchudzanie
  • przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej
  • zapobiega utracie tkanki mięśniowej
  • powoduje uczucie sytości


Zastosowanie kulinarne

Doskonale nadaje się do koktajli, serników, omletów, sosów, zup, wypieków.

Zdrowy początek dnia

Białkofit zapewnia mniej cukru i więcej składników odżywczych niż płatki i więcej białka niż trzy jajka. Koktajle owocowe to prosty sposób aby zdrowo rozpocząć dzień! Oto kilka przepisów z wykorzystaniem Białkofit:

Koktajl owocowy
1 szklanka świeżych bądź mrożonych owoców (truskawek, malin, jagód, brzoskwini)
1 łyżka serwatki w proszku
1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
1 łyżka oleju lnianego
1/4 łyżeczki słodzika ze stewii

Wspaniały koktajl
1 szklanka niegazowanej wody mineralnej albo wody z dodatkiem niesłodzonego soku żurawinowego
1/4 szklanki żurawin świeżych lub mrożonych
1 szklanka mrożonych jagód
1 łyżka serwatki w proszku
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
1 łyżka oleju lnianego
słodzik ze stewii do smaku

Koktajl z kawy zbożowej i truskawek
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 szklanka mrożonych truskawek
1 szklanka ostudzonej kawy zbożowej
1 łyżka serwatki w proszku
słodzik ze stewii do smaku
1 łyżka oleju lnianego

Koktajl z tofu i owoców
115 g twardego tofu
1 szklanka mrożonych jagód lub innych owoców
1 łyżka serwatki w proszku
1 łyżka oleju lnianego
słodzik ze stewii do smaku


Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj przez około 2-3 minut, aż całość uzyska kremową konsystencję.




Białko serwatkowe otrzymywane jest z mleka po przez rozdzielenie twarogu zawierającego głównie kazeinę od serwatki zawierającej laktoglobulinę, laktozę oraz tłuszcze po przez proces miktofiltracji. Proteiny w proszku zawierają głównie odtłuszczone mleko granulowane. Charakteryzują się białka 70 do 100%. Zawarte w pokarmach białko, na skutek wieloetapowych i skomplikowanych procesów technologicznych ulega zagęszczeniu i oczyszczeniu. Odwodnione mleko oprócz białka zawiera dużo tłuszczów i cukrów (głównie laktozę). Ażby uzyskać najwyższą koncentrację białek , z preparatu usuwa się maksymalnie dużo tłuszczów i cukrów. W ten sposób otrzymywane są koncentraty (75-85% białka). Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.


Rola białka:

Białka odgrywają ważną rolę w organizmie człowieka. Bowiem tworzą część struktury dosłownie każdej komórki i tkanki w naszym organizmie, łącznie z tkanką mięśniową, narządami wewnętrznymi, ścięgnami, skórą, włosami i paznokciami. Są więc wykorzystywane jako materiał budulcowy. Ponadto:
-regulują ciśnienia osmotyczne,
-biorą udział w krzepnięciu krwi,
-buforują krew i tkanki
-odpowiadają za procesy odpornościowe
-regulują procesy przemiany materii
-biorą udział w wzroście i rozroście nowych komórek w miejsce straconych lub uległych atrofii
-są niezbędne do produkcji wszystkich enzymów organizmu, hormonów (takich, jak adrenalina i insulina) i neuroprzekaźników.
Dla stałej odbudowy zasobów białka w naszej codziennej diecie należy dostarczać głównie te aminokwasy, których organizm sam nie potrafi wytwarzać.
Odżywka białkowa umożliwia bardzo szybką dostawę niezbędnych aminokwasów do organizmu, które biorą udział w budowie tkanki mięśniowej:
-leucyna
-izoleucyna
-walina
-lizyna
-metionina
-fenyloanalina
-treonina
-tryptofan

Białko takie jest bardzo szybko trawione i wchłaniane. Bierze udział w procesach anabolicznych przyśpieszając proces syntezy białek o blisko 70%. Aminokwasy z odżywek białkowych uwalniają się w różnym tempie, długotrwale zwiększając pule wolnych aminokwasów w komórkach mięśniowych, hamując w ten sposób katabolizm(rozpad) i stymulując anaboliczne procesy odbudowy.
Niepełnowartościowa dieta o zbyt niskiej zawartości białek może być przyczyną biologicznego upośledzenia, przejawiającego się zaburzeniami rozwoju, spadkiem odporności, brakiem inicjatywy, apatią oraz niską wydolnością pracy.
Wrażliwi na niedobory białka są wszyscy wykonujący intensywny wysiłek, w szczególności sportowcy. Dodatkowe proteiny są im niezbędne, gdyż aktywność wiąże się ze zwiększonym rozpadem białek ( w trakcie treningu i natychmiast po nim), które trzeba uzupełnić. Im bardziej intensywny trening i im trwa on dłużej , tym więcej białek organizm zużywa na produkcję energii.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP