sobota, 4 kwietnia 2015

Wielkanocna galaretka

Składniki (8 porcji):


  • 8 plastrów szynki konserwowej
  • 4 jajka
  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • 1 opakowanie żelatyny spożywczej
  • bulion drobiowy
  • listki sałaty
Sposób przygotowania:
  1. Żelatynę rozpuścić w bulionie.
  2. Ugotowane jajka pokroić w plasterki, szynkę i ogórki drobno pokroić.
  3. Przełożyć z kilkoma listkami sałaty do foremek zalać tężejącą żelatyną.
  4. Podawać na listkach sałaty.

1 komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP