niedziela, 11 stycznia 2015

Koktajl bananowo-mangowy z sokiem z trawy pszenicznej

Sok z trawy pszenicznej można mieszać wyciśniętym sokiem z marchwi, selera, liści selera, buraków rzepy, kalarepy, kapusty papryki czy ogórków. Kwasy owocowe mogłyby zniszczyć cenny chlorofil dlatego do mieszania  z sokiem z trawy pszenicznej najlepiej nadają się soki owocowe z  dojrzałych owoców o małej zawartości kwasu. Godne polecenia są: jabłko, gruszka, mango, papaja lub ananas ze świeżymi liśćmi mięty. W żadnym wypadku nie należy mieszkać z zielonymi sokami kwaśnych soków z owoców cytrusowych.


Składniki (2 porcje):



Sposób przygotowania:

1. Kapsułkę soku z trawy pszenicznej zanurzyć na kilka minut w ciepłej wodzie.
2.Obrać mango oraz banana. Mango oraz banany pokroić na średniej wielkości kawałki.
3. Zmiksować mango z bananami. Pod koniec dodać sok z trawy pszenicznej.


Wartość odżywcza:



Smacznego ! :)

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP