niedziela, 30 listopada 2014

Kolorowe ptasie mleczko

Składniki (8 porcji):

  • 3 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 200 g),
  • 6 galaretki (2 czerwone, 2 zielona, 2 żółta),
  • owoce (według uznania).

Wykonanie:

  1. Rozpuścić 2 galaretki czerwone według instrukcji na opakowaniu.Ostudzić i połączyć z 1 serkiem. 
  2. Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. Podczas gdy masa tężeje, rozpuścić  2 żółte galaretki, ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Przelać na zastygniętą masę w formie. Wstawić do lodówki.
  3. Tak samo postępujemy z zielona galaretką i trzecim serkiem.
  4.  Na trzeciej warstwie układamy owoce i zalewamy pozostałą zieloną tężejącą galaretką.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP