piątek, 14 listopada 2014

Domowe gofry marchewkowe

Składniki (12 szt):
  • 500 g mąki pszennej (2 szklanki) 
  • 500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki)
  • 3 jaja
  • 9 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g  marchewki
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:
  1. Marchew umyć , obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  2. Mąkę, mleko, olej, marchew, proszek do pieczenia, sól oraz cukier połączyć razem, dodać żółtka wymieszać. 
  3. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać. 
  4. Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy.

Smacznego !

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP