sobota, 21 czerwca 2014

Sorbet kawowy

Składniki:
  • 500 ml ostudzonej mocnej kawy
  • 500 ml śmietany kremówki 12 %
  • 150 g drobnego cukru
  • bita śmietana do dekoracji
Sposób przygotowania:
  1. Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować.
  2. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie zmiksować kolejny raz.
  3. Zmiksowaną masę zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika na 15 minut przed podaniem.
  4. Można dodać na wierz bitą śmietanę.

Wartość odżywcza:

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP