sobota, 19 kwietnia 2014

Jajka faszerowane rzeżuchą

Składniki:


  • Majonez  1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
  • szynka 2 plastry
  • musztarda 1 łyżka
  • rzeżucha posiekana 2 łyżki
  • liście rzeżuchy 1 garść
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

  1. Jajka obierz ze skorupek, zetnij białko tak, żeby jajko postawić pionowo. Delikatnie wyjmij żółtko.
  2. Szynkę pokrój w drobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Białka napełnij farszem żółtkowym, forując kopczyki na wierzchu jajka.
  4. Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą.
  5. Podaj zaraz po przygotowaniu, możesz udekorować rzodkiewkami.
Wartość odżywcza:



Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP