poniedziałek, 10 marca 2014

Smaczna i zdrowa przekąska Frupp

W ramach współpracy z firmą Celiko otrzymałam możliwość przetestowania oraz podzielenia się z Wami moją opinią,  liofilizowanych owoców w formie chrupiącego batonika Frupp.

Otrzymałam  od Pani Marty z działu marketingu firmy Celiko 6 batoników  po dwa : malinowy, truskawkowy i wiśniowy oraz piękny kubek z logo Frupp

Frupp to pierwszy dostępny na rynku tego typu produkt otrzymany ze świeżych
owoców w postaci liofilizowanego, chrupiącego batonika.
  • bez dodatku: konserwantów, tłuszczy i soli,
  • maksimum smaku minimum kalorii
  • owocowy smaczny i zdrowy
  • świeże owoce i wyłączne smaczne składniki
Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 250 g świeżych owoców z wykorzystaniem techniki suszenia sublimacyjnego (liofilizacji) charakteryzującego się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych owoców.

Baton truskawkowy zawiera aż 8% błonnika, wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal

Baton malinowy zawiera aż 15% błonnika, wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal

Baton wiśniowy zawiera  6% błonnika, wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal 



 Cały proces powstawania  batonika możecie zobaczyć na poniższym filmiku:







Najtańsze Fruppy można kupić w każdym Netto, na stoisku dla diabetyków i ze zdrową żywnością. Kosztują tam 1,59 zł. Batony są też ofercie bezglutenowych sklepów internetowych oraz także na allegro.





A Wy mieliście okazję chrupać już Fruppa ? :)

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP