poniedziałek, 13 stycznia 2014

Zupa pomidorowa z cukinią

Składniki (2 porcje):


  • 80 g- średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • 400 g - 2 świeze pomidory bez skórek lub puszka pomidorów bez dodatków
  • 250 g - pół większej cukinii
  • szklanka wywaru z warzyw
  • 150 g - opakowanie jogurtu naturalnego
  • łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
  • szczypta soli i pieprzu, bazylia


Sposób przygotowania:


  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. 
  2. Dodać rozdrobnione pomidory i wywar, gotować około 7 minut.
  3. Cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gotować jeszcze parę minut, doprawić do smaku i zmieszać z jogurtem.
  4. Aby jogurt się nie zwarzył, warto najpierw połączyć go 4-5 łyżkami ciepłej zupy i dopiero wlać do garnka.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP