piątek, 22 listopada 2013

Cudowny napój dla oczu

Ten sok to bogactwo witaminy A i beta-karotenu. Witamina A chroni narząd wzroku, zapobiega powstawianiu zmian w rogówce i siatkówce oka. Gwarantuje prawidłowe nawilżenie błon śluzowych oka i sprawność widzenia. Do tego zawarte w jagodach antocyjany chronią wrażliwe części oka, zwłaszcza siatkówkę, przed uszkodzeniem.


Składniki (2 porcje) :

  • 350 g czarnych jagód 
  • 350 g moreli 
  • 300 g gruszki 
  • szczypta imbiru 

Sposób przygotowania:
  1. Jagody umyć i zmiksować blenderem. 
  2. Morele umyć, pozbawić pestek i rozdrobnić blenderem. 
  3. Gruszki umyć i wcisnąć sok w sokowirówce. 
  4. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać, doprawić imbirem. W upalne dni można podawać z lodem.

Wartość odżywcza:
Smacznego !

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP