sobota, 28 września 2013

Mini tarta z grzybami

Składniki (4 porcje):

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 25 g masła
  • 300 g grzybów (do wyboru: pieczarki, boczniaki, mrożone grzyby leśne)
  • 25 g startego parmezanu
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ubite jajko
  • mąka do posypania ciasta
Sposób przygotowania:
  1. Rozłożyć ciasto francuskie na posypanym mąką blacie. 
  2. Wyciąć cztery 15-centymetrowe koła.Umieścić je na papierze do pieczenia i wstawić do lodówki.
  3. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. 
  4. W rondelku roztopić masło. Wrzucić grzyby i smażyć przez blisko 5 min. Rondel zdjąć z gazu, dodać parmezan, czosnek i natkę pietruszki. 
  5. Wszystko dokładnie wymieszać.
  6.  Nałożyć farsz na przygotowane ciasto. Brzegi posmarować ubitym jajkiem. 
  7. Piec 20 min, aż ciasto napęcznieje i będzie złociste.
Wartość odżywcza:



Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP