piątek, 6 września 2013

Kolorowa sałatka z kurkami i cukinią

Składniki (4 porcje) :
  • duża cukinia
  • 400 g kurek
  • ząbek czosnku
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 250 g fety
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżki oliwy (lub łyżka masła)
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • łyżka posiekanej natki
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Cukinię umyj, pokrój na cienkie paski, potem na kawałki. Kurki dokładnie umyj i usmaż na łyżce oliwy. Przełóż na ręcznik papierowy, który wchłonie płyn.
2. Pomidorki koktajlowe umyj, przekrój na połówki, czosnek posiekaj, fetę pokrój
w kostkę, oprósz oregano.
3. Ocet wymieszaj z pozostałą oliwą, czosnkiem i natką, przypraw solą i pieprzem.
4. W misce połącz cukinię, grzyby i pomidorki koktajlowe, wlej sos, wymieszaj. Porcje przełóż na talerze, na wierzchu ułóż kostki fety, sałatkę oprósz świeżo mielonym pieprzem.


Wartość odżywcza:

Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP