czwartek, 18 lipca 2013

Sałatka z arbuza i kiełków

Składniki (3 porcje):

  • 500 g arbuza
  • 100 g ogórka wężowego
  • 1 łyżka uprażonych płatków migdałowych
  • 100 g kiełków fasoli
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki
  • opakowanie roszponki
  • 1 ½ łyżki jasnego miodu
  • 3 łyżki oleju z orzecha włoskiego(lub innego)
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól i pieprz
Sposób wykonania :

  1. Miąższ arbuza  pokrój w kostkę. Ogórka posiekaj dowolnie i lekko posolić. 
  2. Roszponkę przepłucz i osusz. Rzodkiewkę pokrój na ćwiartki i razem z kiełkami , zieloną cebulką, arbuzem i ogórkiem włóż do miski i wymieszaj. 
  3. Przygotuj dressing: miód, ocet i olej, sól i pieprz energicznie wymieszaj w filiżance. 
  4. Roszponkę rozłóż na talerzach, dodaj warzywa z arbuzem, polej sosem i posyp płatkami migdałów.
Wartość odżywcza:
Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP