czwartek, 30 maja 2013

Sałatka z truskawkami i szpinakiem

Składniki (2 porcje):
  • 300 g truskawek
  • 200 g młodego szpinaku
  • 1 czerwona cebula
  • kilka listków sałaty
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy 
  • sok z cytryny
  • sól 
  • pieprz

Sposób przygotowania :


  1. Ocet balsamiczny odparuj na suchej patelni, zlej do słoika, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz.
  2. Zakręć słoiczek i mocno nim potrząsaj, aż składniki sosu się połączą. 
  3. Cebulę obrać, pokroić w pół talarki, truskawki umyj i pokrój na połówki.
  4. Listki szpinaku i sałaty umyć i osuszyć, wyłożyć na talerz,, dodać truskawki i cebulę, wszystko skropić obficie sosem.
Wartość odżywcza:

Smacznego!

1 komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP