poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Grillowane steki z piersi indyka na słodko

Składniki (2 porcje):

  •  500 g  piersi indyka
  • 1 mała cebula
  • 100 g pieczarek
  • 4 plastry ananasa

Marynata

  • 250 g ostrego ketchupu
  • 6 łyżek soku z  cytryny
  • 4 łyżki miodu
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz



Sposób przygotowania:


  1. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą.Wymieszać z ketchupem, sokiem z cytryny, oliwą i miodem.
  2.  Mięso rozbić i zalać sosem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Odsączyć. 
  3. Pieczarki i cebule pokroić w plasterki.
  4. Piersi piec około 30 minut, przewracając co 10 minut. 
  5. Pieczarki,cebule, ananasa grillować.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Tu mnie znajdziesz

mytastepl.com FlyB - Kulinaria Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Przepisy Kulinarne z najlepszych kulinarnych blogów
TOP